Jagten på den glemte viden

-Kort introduktion af projektet

Dette projekt er et løb, som foregår i kirken. Det er bygget op som et stjerneløb, hvor eleverne skal besøge fem poster, som er placeret i og udenfor kirken. Der skal de løse nogle opgaver. Løsninger og/eller en ting fra hver post skal derefter bringes hen til "Vogteren," som sidder ved prædikestolen og har glemt, hvad det er for en bygning han sidder i, og hvad han selv laver der. Elevernes ting skal hjælpe hans hukommelse på vej. Vogteren, som spilles af en præst eller kirkekulturmedarbejder fra den kirke, hvor løbet foregår i, er således med i et lille rollespil. Herunder er en udførlig vejledning til løbet - både hvad eleverne skal igennem undervejs, hvad Vogteren skal sige og gøre, idéramme osv. Se "Vogtervejledning."

Selve løbets idéramme bliver præsenteret for eleverne hjemme på klasserne inden løbet via et brev, som læreren læser højt for eleverne. Se "Brev til Vogteren"

Der skal bruges nogle rekvisitter til posterne til løbet, bl.a. små kasser, hvor tingene til den enkelte post er i. Disse rekvisitter kan afhentes et lokalt sted i det enkelte provsti. Der er en liste over opsamlingssteder "Kassesteder" og kontaktinfo her på vores hjemmeside under materialebeskrivelsenDet er meningen, at kirken afhenter rekvisitterne efter aftale. Kirken kan forinden kontakte stedet for at reservere til en bestemt dag og aftale med afhentning. Der vil være lidt praktisk forberedelse for kirken inden løbet. Så det kan være en god idé at hente kasserne dagen før, de skal bruges.

Vær opmærksom på, at hver gruppe elever skal have adgang til en telefon med en app, der kan scanne QR-koder (skal bruges ved én af posterne). Aftal med læreren, at de har downloaded appen hjemmefra, fx "QR-reader"

Brev fra Vogteren (idérammen til løbet)

Vogtervejledning (til præsten eller kirkekulturmedarbejderen)