Jul i vikingetiden

 Materialet omhandler, hvordan den kristne fejring af Jesu fødsel blev knyttet til de hedenske traditioner, der allerede blev fejret på denne tid af året af de danske vikinger. Eleverne hører om drengen Bjørns fortælling.

Læs mere >

SYNG med liv og lys(t)

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af gamle og nye salmer om lys og arbejder med tematikkerne: kyndelmisse og Sankt Hans, som er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange.

Læs mere >

Når søskende strides

Nære relationer indeholder et væld af følelser – det er netop det, der gør dem nære! Følelser som glæde, legesyge og latter er vi gode til at håndtere. Men når misundelsen, vreden eller følelsen af at være overset melder sig, bliver situationen ofte konfliktfyldt. 

Læs mere >

Ritualer i spil

I dette projekt skal eleverne arbejde med ritualerne: dåb, nadver, bryllup og begravelse. De skal på kirkebesøg, hvor de skal høre musikken, der knytter sig til ritualerne - og synge med på salmer, der passer til.  

Læs mere >

Julen for store og små

Materialet består af 10 små forløb om: Advent, Jul i gamle dage, Juletræet, Julegaver, Juleklip, Nissen, Julemanden, Julen varer lige til påske, De skete i de dage, Vise mænd fra Østerland. 

Læs mere >

Sorg og livsmod

Hvert år rammes et stort antal børn af sorg. Det kan enten skyldes, at de mister en af deres nærmeste; at en i familien rammes af alvorlig sygdom; at der er opbrud i deres familie pga. fx skilsmisse, eller at en eller flere af de voksne...

Læs mere >

SYNG med liv og lys SOMMER

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af salmer om lys og arbejder med tematikkerne: kyndelmisse og Sankt Hans, som er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange. Tre salmer er skiftet ud til mere sommerlige salmer i denne "sommerudgave" af projektet.

Læs mere >

Alletiders Påske

Materialet er bygget op over syv lektioner, der alle indeholder sang, fortælling, samtale og elevaktiviteter. Endvidere er der ekstraopgaver og ideer til udvidelse. Via en genfortælling af påskeugens begivenheder arbejder eleverne med påsken, dens traditioner, ritualer og lege.

Læs mere >

Esbjergevangeliet

 Esbjergevangeliet er kunstner Erik Hagens' 140 m2 store vægmaleri om kristendommens fortællinger, hvor motiver fra den kristne bibel og nutidens verden smelter sammen.  Undervisningsmaterialet udgøres af en hjemmeside.

Læs mere >

Ind og ud af Paradiset

Syng med Ida om verdens skabelse, hop i paradis med Pippi, og diskutér rigtige og forkerte handlinger med Rasmus og Paradis-Oscar.

Læs mere >

 

Fremhævede projekter, kurser eller events samt årsplan

Årsplan 19/20

Kirkens Musik - Live!