RITUALER I SPIL

-Et projekt om ritualer og kirkemusik

I dette projekt skal eleverne arbejde med ritualerne: dåb, nadver, bryllup og begravelse. De skal på kirkebesøg, hvor de skal høre musikken, der knytter sig til ritualerne - og synge med på salmer, der passer til. Undervisningsmaterialet gennemgår ritualerne, og der er opgaver til. 

Under kirkebesøget kommer man til at besøge både Viborg Domkirke og Sortebrødre Kirke, som ligger tæt på. Der vil være en person hvert sted, der sætter ord på ritualerne og guider igennem musikken. Børnene vil måske opleve, at de har hørt noget af musikken før. Eventen varer ca. 1 time i alt. Bagefter er man velkommen til at besøge én af kirkerne igen med sin klasse, hvis man har god tid og gerne vil kigge på egen hånd. (Se længere nede for tilmelding til og praktisk info om kirkebesøg

 

 

 

Fag

Kristendomskundskab, Musik

Målgruppe

1.-3. Klasse

Fælles Mål til materialet

Praktisk info

Der lægges op til et kirkebesøg i projektet. Skole og kirke aftaler selv besøget. Kirken kan læse om projektet og kirkebesøget på denne hjemmeside under "Til kirken."

Skolen kan få mere info om kirkebesøg og tilmelde klassen længere nede på denne side.

 

Kirkens Musik - live!

Kirkebesøget er der, hvor musikken og ritualerne kædes sammen. Eleverne guides igennem først 20 min. det ene sted og derefter 20. min. det andet sted. Der er lagt tid ind til den korte gåtur imellem de to kirker. Ved tilmelding får man afvide, hvor man starter.

Sted

Viborg Domkirke og Sortebrødre Kirke, Viborg

Tid

Tirsdag d. 10. marts kl. 9.30-10.30

eller 

Onsdag d. 11. marts kl. 9.30-10.30

Tilmelding

Senest d. 1. februar 2020