SYNG med liv og lys(t)

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af gamle og nye salmer om lys og arbejder med tematikkerne: kyndelmisse og Sankt Hans, som er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange.

Læs mere >

SYNG med liv og lys SOMMER

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af salmer om lys og arbejder med tematikkerne: kyndelmisse og Sankt Hans, som er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange. Tre salmer er skiftet ud til mere sommerlige salmer i denne "sommerudgave" af projektet.

Læs mere >

Klosterhaven

Der har ligget mange klostre i det midtjyske område, og disse var engang beboet af nonner og munke. Dette liv, disse bygninger og haverne omkring med spændende urter danner grundlaget for dette projekt.

Læs mere >

Sværdets Kraft

Brødrene Svend og Eskils forunderlige historie danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden med en ny graphic novel af forfatteren Jan Kjær.

 Læs mere >

Jagten på den glemte viden

I en fjern fremtid, hvor hele verden er blevet digitaliseret, er der sket et computersammenbrud, og al viden er forsvundet. En vogter står i en kirke og har glemt hvorfor. Dette projekt afvikles i den lokale kirke. 

Læs mere >

Animerede Kalkmalerier

Arbejd i krydsfeltet mellem nutidige visuelle udtryksformer: tegneserier og Stop Motion film - og kirkelig kunst i form af kalkmalerierne. Projektet tilstræber et samspil mellem mødet med et eksisterende æstetisk værk og arbejdet med selv at skabe et nyt æstetisk udtryk. 

Læs mere >

Traditioner - mellem liv og død

I dette materiale arbejder eleverne med tre traditioner, der alle omhandler døden og de døde. De finder alle sted om efteråret, og derfor vil det naturligvis være en oplagt periode at arbejde med materialet. 

Læs mere >

Pesach

Dette påskeprojekt tager udgangspunkt i det jødiske påskemåltid, Pesach. Dette er bygget op omkring symbolik og tradition. I materialet arbejdes der med hver enkelt ret i måltidet, symbolikken, bibelfortællingen og historien. 

Læs mere >

Julen for store og små

Materialet består af 10 små forløb om: Advent, Jul i gamle dage, Juletræet, Julegaver, Juleklip, Nissen, Julemanden, Julen varer lige til påske, De skete i de dage, Vise mænd fra Østerland  

Læs mere >

Esbjergevangeliet

Esbjergevangeliet er kunstner Erik Hagens' 140 m2 store vægmaleri om kristendommens fortællinger, hvor motiver fra den kristne bibel og nutidens verden smelter sammen.  Undervisningsmaterialet udgøres af en hjemmeside.

Læs mere >

 

Fremhævede projekter, kurser eller events samt årsplan

Årsplan 18/19

Løb igennem Danmarkshistorien

Snapsting i Viborg