ESBJERGEVANGELIET

Esbjergevangeliet er kunstner Erik Hagens' 140 m2 store vægmaleri om kristendommens fortællinger, hvor motiver fra den kristne bibel og nutidens verden smelter sammen.  

Undervisningsmaterialet
Undervisningsmaterialet udgøres af en hjemmeside, som rummer en digital version af Esbjergevangeliet, elevopgaver samt baggrundsmateriale. Den digitale version af maleriet gør det muligt at zoome helt ind på de enkelte motiver i billedet.

Elevopgaverne er inddelt i trin, således at læreren har mulighed for at differentiere undervisningen. Under hvert trin tages der udgangspunkt i udvalgte motiver med tilhørende elevopgaver. Der er desuden et "kunstnerens værksted", hvor eleverne introduceres til kunstner Erik Hagens samt værkets historie og billedmæssige kontekst.

Billedtæppe - oplev værket i sin helhed 

Skoletjenesten har en reproduktion af maleriet - et billedtæppe, der måler 20 meter i længden og to meter i højden. Dette billedtæppe hænges op forskellige steder i Viborg Stift i i løbet af skoleåret, således at eleverne kan opleve værket "fysisk" og i sin helhed. 

Det fremgår længere nede på siden her, hvor og hvornår Esbjergevangeliet kan opleves, og hvem man skal kontakte for at aftale tid.

Fag

Kristendomskundskab, dansk, billedkunst, samfundsfag

Målgruppe

for alle klassetrin

Fælles mål til materialet

Se Fælles Mål for fagene, der relaterer sig til dette forløb på den tilhørende hjemmeside, under "Til Læreren"

Praktisk info

Se her på siden, hvor Esbjergevangeliet kan opleves i skoleåret 19/20. Alle er velkomne til via kontaktpersonerne at booke en tid til at opleve tæppet et af de nævnte steder. 

Skoler kan også kontakte skoletjenesten på 29120910 eller 31520910, hvis de ønsker at få tæppet udstillet på skolen til brug i undervisningen. Det udstilles normalt ca. to uger.

 

Billedtæppet udstilles følgende steder i skoleåret 19/20:

 

Følg med her på siden, om der bliver andre udstillingssteder.