SYNG MED LIV OG LYS(T)

- SOMMERUDGAVE

- Salmesangsprojekt med undervisningsmateriale

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af gamle og nye salmer, der tematisk knytter sig til temaerne: lys, kyndelmisse og Sankt Hans. De to sidste er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange.

Undervisningsoplægget indeholder en elevdel og en lærerdel. I elevdelen er der salmetekster, tematekster og tilhørende opgaver. I lærerdelen er der introduktioner til hver salme og noder til salmerne.

Selve salmesangsprojektet afvikles som en del af den store børnebyfest, som afvikles på Borgvold i Viborg. De fremmødte klasser skal synge sammen med fire professionelle musikere på blæseinstrumenter og et kor af børn. Musikerne vil også give et nummer eller to undervejs. 

Vigtigt! En forudsætning for, at eleverne får den bedst mulige oplevelse af det at synge sammen med andre er, at de har hørt og sunget salmerne igennem. (OBS! Tilmelding til fællessangseventen længere nede)

Fag

Kristendomskundskab, Musik

Målgruppe

3.-6. klasse

Fælles Mål til materialet

Praktisk info

Salmerne er indspillede og ligger tilgængelige her på siden. Der er børn, der synger salmerne med klaverakkompagnement. De kan bruges i klasserne til at øve efter.

 

Salmesangsevent udendørs

Eventen foregår udendørs. Fire professionelle musikere akkompagnerer salmerne på blæseinstrumenter og giver selv et nummer eller to undervejs. Klasser fra hele Viborg Stift er velkomne til at melde sig til denne fællessangsevent udbudt af skoletjenesten. Der vil være et væld af andre aktiviteter i området, man kan kigge på den dag. Mange af aktiviteterne kræver dog forhåndstilmelding og er kun for skoler i Viborg Kommune. 

Sted

Borgvold, Viborg

Tid

Tirsdag d. 26. juni 2019 (BEMÆRK! FØR SOMMERFERIEN - FØR DET NYE SKOLEÅR!)

kl. 10.00-10.40

Tilmelding

Senest d. 1. juni 2019 her på siden

(Det er også muligt for Viborgskoler at tilmelde sig direkte under "Snapsting for børn")