SYNG MED LIV OG LYS(T)

- Salmesangsprojekt i kirken og tilhørende undervisningsmateriale

I dette projekt får eleverne et kendskab til et repertoire af gamle og nye salmer, der tematisk knytter sig til temaerne: lys, kyndelmisse og Sankt Hans. De to sidste er begivenheder i det kristne kirkeår og samtidig folkelige traditioner, der fejrer lyset og to af årets overgange.

Undervisningsoplægget indeholder en elevdel og en lærerdel. I elevdelen er der salmetekster, tematekster og tilhørende opgaver. I lærerdelen er der introduktioner til hver salme og noder til salmerne.

Selve salmesangsprojektet afvikles tre steder sidst i Viborg Stift sidst i januar 2020 (Se længere nede). Klasser mødes og synger salmerne sammen. Der vil til afviklingen være et varieret musisk akkompagnement og et fortællende indslag om Kyndelmissetraditionen og tematikken "lys."

Vigtigt! En forudsætning for, at eleverne får den bedst mulige oplevelse af det at synge sammen med andre ved afviklingerne er, at de har hørt og sunget salmerne igennem. (OBS! Tilmelding til eventen i kirken samt lydfiler til øvning længere nede)

Fag

Kristendomskundskab og musik

Målgruppe

3. - 6. klasse

Fælles Mål til materialet

Fælles mål Syng med liv og lyst.pdf

Praktisk info

Salmerne er indspillede og ligger tilgængelige her på siden. Der er børn, der synger salmerne med klaverakkompagnement. De kan bruges i klasserne til at øve efter.

 

Salmesangsevent i kirken

Sted og tid

Aars Kirke, tirsdag d. 28. januar 2020, kl. 10-11

Lemvig Kirke, onsdag d. 29. januar 2020, kl. 10-11

Gullestrup Kirke (v/Herning), torsdag d. 30. januar 2020, kl. 10-11

Tilmelding

Senest d. 1. november 2019