ER DET HELT AD HELVEDE TIL?

 

VI HAR IKKE FLERE NOVELLER OG KUVERTER TIL DETTE MATERIALE, OG UDBYDER DET DERFOR IKKE MERE, MEN FØLG MED PÅ VORES FACEBOOK, HVOR VI SKRIVER, HVIS VI FÅR FLERE MATERIALER TRYKT I ÅR, ELLER SKRIV TIL OS FOR MERE INFO.

- Et projekt om frygt og håb

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før?

Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt, der zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerende, men hvorfor fylder utopierne og håbet så lidt?

Projektet er både dansk-og kristendomsfagligt og inviterer til en refleksion over frygten og håbets betydning for den måde, mennesker lever deres liv på. Derfor går begrebsparret håb og frygt hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam - fortællinger, der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu.

Materialet tager udgangspunkt i novellen "Uegnet," skrevet af Kenneth Bøgh Andersen til projektet, og indeholder også adgang til projekthjemmeside bl.a. med et digitalt bibliotek. 

Fag

Kristendomskundskab, dansk

Målgruppe

7.-10. klasse

Fælles Mål til materialet

Det kommer senere

Praktisk info

Materialet indeholder bl.a. et brætspil, som klassen får tilsendt og som er en central del af projektet.

Der lægges op til et kirkebesøg. Skole og kirke aftaler selv besøget. Kirken kan læse om projektet og kirkebesøget på denne hjemmeside under "Til kirken."