I AL EVIGHED

- om livets skabelse, ophør og medmenneskelighed

I Al Evighed er et projekt til udskolingen, der undersøger begreberne skabelse, Evigheden (efterlivet) og næste-begrebets etik i øjenhøjde med eleverne. Projektet tager udgangspunkt i teaterforestillingen I Al Evighed, som er lavet og opført af teaterværkstedet Carte Blanche i 2019. I forestillingen er disse tre begreber i spil. Undervisningsmaterialet er dog lagt an på, at en klasse kan arbejde med det uden at have oplevet teaterforestillingen.

Undervisningsmaterialet tager begreberne skabelse, evighed og næsten under behandling ad tre omgange og indeholder både tværreligiøse tekster med tilhørende spørgsmål, filosofiske øvelser samt et kirkebesøg. Under kirkebesøget vil eleverne få en lydfil, som guider dem igennem en sanselig oplevelse i kirkerummet.

Der er desuden forslag til prøveoplæg og kildetekster.

Fag

Kristendomskundskab

Målgruppe

7.-10. klasse

Fælles Mål

  Praktisk info

  Det er muligt at tage på kirkebesøg i den lokale kirke, hvor en lydfil udleveret af skoletjenesten vil guide eleverne igennem besøget. Hør nærmere ved at kontakte skoletjenesten.

  I Al Evighed - forestillingen

  Teaterforestillingen I Al Evighed, som første gang blev afviklet i 2019, afvikles igen i Viborg sidst i oktober 2020, hvor nogle få udskolingsklasser har mulighed for at opleve den. Det er en anderledes teateroplevelse, hvor eleverne vil blive inddraget i det sanselige univers af de tre medvirkende fra Carte Blanche, og hvor selve kirkerummet kommer i spil ved, at man kommer til at bevæge sig rundt.   

  Sted

  En kirke i Viborg. Nærmere info kommer senere

  Tid

  29. eller 30. oktober 2020. Formiddag

  Tilmelding

  Skriv til vibsko@vibsko.dk for mere info og ønske om tilmelding.